Type Here to Get Search Results !

Στοχευμένη και προκλητική προκήρυξη: Καίτε την Πεντέλη και τα δάση, καίμε το μαγαζάκι της προπαγάνδας σας την Real


Ανάληψη ευθύνης για το τρομοκρατικό χτύπημα στην Real με συγγνώμη στην ηχολήπτρια: Δεν θέλαμε να σκοτώσουμε 


- Άμεση σύνδεση με τις πυρκαγιές την μέρα που η Ελλάδα προσπαθεί να γιατρέψει τις πληγές της

Από ρητά Κούρδων ανταρτών, Χιλιανών αναρχκών μέχρι αποφθέγματα από Ουράνη και Μάγγο περιελάμβανε η ανάληψη ευθύνης από την αυτοαποκαλούμενη ομάδα "Χιλιάδες Ήλιοι της Νύχτας" για την εμπρηστική επίθεση στη Real Group.

Με τίτλο "η φύση εκδικείται" μια μέρα που η πύρινη λαίλαπα ξυπνάει εκ νέου τους εφιάλτες στην Πεντέλη, η οργάνωση αναφέρει: Κουβαλήσαμε τον εμπρηστικό μηχανισμό για την επίθεσή μας στη Real σαν να κουβαλάμε τα λείψανα των νεκρών του κοινωνικού πολέμου. 

Δύο χρόνια ακριβώς μετά τον θάνατο-κρατική δολοφονία του Βασίλη Μάγγου κάναμε αυτήν την ενέργεια και το πνεύμα του Βασίλη ήταν μέσα μας να μας χαμογελάει.

Το κείμενο είναι ξεκάθαρο πως έχει γραφτεί...επί του πιεστηρίου καθώς κάνει αναφορά και στην φωτιά στην Πεντέλη.

Περιγράφει την επίθεση ως εξής:


"Τα ξημερώματα στις 13/07 αφήσαμε εμπρηστικό μηχανισμό μικρής ισχύος στο ισόγειο του κτηρίου εξωτερικά της πόρτας του ρουφιανομέσου Real News – Real Fm. Μετά την εξωτερική καταστροφή της πόρτας, εκδηλώθηκε πυρκαγιά στο πάνω μέρος του κτηρίου μέσω του αγωγού με αποτέλεσμα την ολοσχερή καταστροφή των εγκαταστάσεων των Real News και Real Fm, όπως επίσης και μιας ναυτιλιακής εταιρείας που βρισκόταν στο ίδιο κτήριο. Η δράση μας ήταν σχεδιασμένη με τέτοιο τρόπο ώστε να μην κινδυνέψει καμία ανθρώπινη (ή μη) ζωή όπως περαστικού, κατοίκου, ζώου ή εργαζόμενου/εργαζόμενης, όπως και έγινε, παρόλο που ο Μητσοτάκης και τα φερέφωνά του θα προσεύχονταν για το αντίθετο.

(...)

Για την οποιαδήποτε ταλαιπωρία της εργαζόμενης ηχολήπτριας του κτηρίου λόγω της δολοφονικής αμέλειας των αφεντικών της να μην προνοήσουν για εύκολες διαφυγές του κτηρίου επαρκώς, θα ζητήσουμε ένα δημόσιο συγγνώμη από την ίδια αποκλειστικά, λέγοντας απολογιστικά δημόσια και ταπεινά ότι σκοπός μας ήταν να γίνει μια συμβολική επίθεση. Έτσι κι αλλιώς εμείς γνωρίζαμε τις προδιαγραφές της δράσης μας και ότι αυτό δεν θα έβαζε σε ρίσκο κάποιον αθώο άνθρωπο σε ένα τσιμεντένιο κτήριο μπροστά από τη λεωφόρο Κηφισίας στο Μαρούσι. Και ξανατονίζουμε ότι αυτό είναι ένα γεγονός ήδη. Δεν είναι ένα θεωρητικό σενάριο ή μια διαίσθηση στη σφαίρα των πιθανοτήτων. Είναι αστείες οι διαστάσεις και το μέγεθος του ψέματος που δόθηκε γύρω από αυτό το ζήτημα στα καθεστωτικά μέσα, ενδεικτικό ότι η Ελλάδα είναι από τις χώρες που πιάνουν πάτο στην ελευθερία του Τύπου μιας και όλα κατευθύνονται σαν ενημερώσεις από το στόμα-γραμμή της κυβέρνησης.

(...) Και για να ξεκαθαρίσει το τοπίο, να απαντήσουμε ότι αν θέλαμε να σκοτώσουμε όπως παρουσιάζει η “4η εξουσία” δηλαδή τα εκτελεστικά όργανα του ψέματος του κράτους, που είναι οι δημοσιογράφοι, θα ερχόμασταν ένα πρωινό με πλήθος εργαζόμενων να βρίσκονται εντός των γραφείων και θα αφήναμε τον μηχανισμό. Αλλά επειδή πολύ απλά δεν είχαμε και δεν έχουμε τέτοιο σκοπό να βάλουμε σε κίνδυνο άσχετους ανθρώπους, προφανώς για όλους τους λόγους του κόσμου δεν το επιλέξαμε.

Εμείς φροντίζουμε για τις παράπλευρες απώλειες ώστε να αποτραπούν, με βάση την ηθική και τον κώδικα της επαναστατικής βίας, δηλαδή να μην θέτεις σε κίνδυνο άτομα που δεν είναι στόχος του αγώνα και της κάθε ενέργειας που επιχειρούμε. Σε αντίθεση με εσάς σε αυτόν τον πόλεμο ενεργούμε διαφορετικά, μιας και είναι ανυπολόγιστο το πλήθος των ζωών (δέντρα, ζώα) που εσείς έχετε αφαιρέσει με τις εκατοντάδες χιλιάδες καμένων στρεμμάτων Γης όταν κάψατε την βόρεια Εύβοια για επενδύσεις ΑΠΕ το 2021 και τώρα που καίτε με τον ίδιο τρόπο ένα χρόνο μετά τη Σάμο, το Ρέθυμνο, τις δασικές περιοχές της Αχαΐας, την Εύβοια, τον Έβρο, την Ηλεία και την Ιτέα κ.α., καταστρέφοντας την ανυπολόγιστης οικολογικής αξίας έκταση αρχέγονου ελαιώνα...και πλέον την Πεντέλη!

Υποστηρίζει πως χτυπήθηκε το "μαγαζάκι που ακούει στο όνομα Real News γιατί στηρίζει την προπαγάνδα των πολιτικών σας". Συνδέει δε το χτύπημα με άλλο προηγούμενο σε γραφεία της ΝΔ "στο μαγαζάκι σας, στα τοπικά γραφεία Πεύκης-Λυκόβρυσης"".

Σημειώνεται επίσης πως : Η δράση μας στη Real Group είναι ολόψυχα αφιερωμένη στον αναρχικό απεργό πείνας και σύντροφο Γιάννη Μιχαηλίδη που από τις 23/05 διεκδικεί το αυτονόητο: την αποφυλάκισή του, μιας και πληροί όλες τις προϋποθέσεις για να αποφυλακιστεί έχοντας εκτίσει τα 3/5 της ποινής του με βάση τους ίδιους τους νόμους του αστικού κράτους, τους οποίους δεν διστάζουν να κουρελιάσουν κάθε στιγμή τα καθίκια που βρίσκονται στους καλογυαλισμένους θρόνους της Εξουσίας (Εκτελεστικής-Δικαστικής).

Προσωπική επίθεση στον Νίκο Χατζηνικολάου


Σε άλλο σημείο της προκήρυξης επιτίθεται ευθέως κατά του Νίκου Χατζηνικολάου, καλώντας τον "να βγάλει δημόσια τα στοιχεία για το πόσα χρώσταγε στο ελληνικό δημόσιο η Real τα προηγούμενα χρόνια".

Συγκεκριμένα αναφέρει:

"Η Real News λειτουργώντας ως παρακλάδι ενημέρωσης του αστικού κράτους, τάσσεται με την κυβέρνηση, τα σκάνδαλά της, τους παιδοβιαστές, την ίδια στιγμή που ο αγώνας του απεργού πείνας Γιάννη Μιχαηλίδη αποκρύπτεται επιμελώς. Ακόμα ωστόσο και να παίζανε τον αγώνα του είμαστε σίγουροι ότι θα ρίχνανε τόνους αντι-αναρχικής λάσπης στο κίνημα αλληλεγγύης που ξεδιπλώθηκε και τον ίδιο τον απεργό. Τα εγκλήματα και οι κανιβαλισμοί των μπάτσων θάβονται. Ο Νίκος Σαμπάνης δολοφονήθηκε εν ψυχρώ στο Πέραμα και ούτε στο ελάχιστο δεν αποκαλύφθηκε η εγκληματική συμμορία των μπάτσων της ομάδας ΔΙΑΣ που τον εκτέλεσε. Αντιθέτως το βίντεο της δράσης μας αμέσως δόθηκε στον τηλεοπτικό βόθρο ώστε τα σώματά μας να διαπομπευτούν ως κρέατα στη μηχανή της αστικής ενημέρωσης. Αυτό φυσικά δεν γίνεται πρώτη φορά, η Real News πολλαπλές φορές έχει δώσει τα πρόσωπα συντρόφων δημόσια ως “επικηρυγμένων” παίρνοντας γραμμή πάντα από τους μπάτσους. Να χαίρεστε τις αξίες σας. Σας έχουμε μάθει καλά. Και σας χαρτογραφούμε.

Και γιατί η Real News είναι παρακλάδι ενημέρωσης της κυβέρνησης; Μα αρκεί να ρίξει μια ματιά κανείς/καμία στο βιογραφικό του επικεφαλή δημοσιογράφου Νίκου Χατζηνικολάου. Από μαθητής χωμένο κεφάλι στις παρατάξεις της μαθητικής ΝΔ, έπειτα στην ΔΑΠ, την ΟΝΝΕΔ και πάει λέγοντας. Σάρκα από τη σάρκα λοιπόν του μηχανισμού της ΝΔ, γνωρίζουμε ιστορικά τον ρόλο του και ποιόν έχει υπηρετήσει σε αυτήν την χώρα ιδεολογικά, πολιτικά, δημοσιογραφικά με την πένα του. Αυτό για να ξεκαθαρίσουμε ποιοί είναι συνεργάτες όσων δολοφονούν την φύση, την ζωή και την ίδια την κοινωνική βάση. Προκαλούμε τον Νίκο Χατζηνικολάου να βγάλει δημόσια τα στοιχεία για το πόσα χρώσταγε στο ελληνικό δημόσιο η Real τα προηγούμενα χρόνια. Τη στιγμή που αυτός χρώσταγε εκατομμύρια ευρώ, άλλος κόσμος πάσχιζε να εξασφαλίσει τα προς το ζην".

Η προκήρυξη καταλήγει:

Κάλεσμα σε διεθνιστική καμπάνια δράσεων “Η ΦΥΣΗ ΕΚΔΙΚΕΙΤΑΙ” ενάντια στην καταστροφή του φυσικού κόσμου:

Τα τελευταία χρόνια ο φυσικός κόσμος δέχεται μια ολομέτωπη επίθεση από τον ανθρωποκεντρικό πολιτισμό. Τα παραδείγματα είναι πολλά: Αμαζόνιος (2019), Αυστραλία (2020), Σιβηρία (2021), Ελλάδα-Εύβοια (2021), ενώ φέτος παράλληλα με τα όσα συμβαίνουν στην ελληνική επικράτεια μαίνονται ακραίες καταστροφές οικοσυστημάτων σε χώρες όπως Ισπανία, Γαλλία, Μαρόκο, Πορτογαλία κ.α. Στην Ελλάδα αριθμούμε μέσα σε λίγες μέρες πάνω από 70 μέτωπα φωτιάς από αυτούς που θέλουνε να χτίσουν τις αλαζονικές τους επενδύσεις πάνω στα πτώματα της άγριας ζωής. Τελευταίο θλιβερό παράδειγμα αποτελούν και οι μεγάλες πυρκαγιές στον ορεινό όγκο της Πεντέλης που καίνε τις τελευταίες ώρες. Αυτό το εγκληματικό φαινόμενο θεωρούμε ότι πρέπει να σταματήσει από τις δυνάμεις της κοινωνικής βάσης που έχει πραγματικές ευαισθησίες όπως και τα συντρόφια μας διεθνώς. Έτσι καλούμε μια καμπάνια με κωδικό όνομα “Η φύση εκδικείται”.

Συμπερασματικά

Η μακροσκελής προκήρυξη της οργάνωσης έχει όλα τα βασικά των προκηρύξεων τρομοκρατικών ομάδων. Βασικό στοιχείο το κοινωνικά έρεισμα. Πολλές φορές στο κείμενο γίνεται λόγος για θέματα οικονομίας, δικαιοσύνης, και άλλα τινά που απασχολούν καθημερινά τον απλό πολίτη. Η στοίχιση με τις ανησυχίες του πολίτη είναι βασικό κομμάτι στο οποίο επενδύουν οι τρομοκράτες ανέκαθεν για να εκβιάσουν την ανοχή, αν όχι την συγκατάβαση της κοινωνίας.

Ωστόσο εντύπωση κάνει το γεγονός πως η επανεμφάνιση της εγχώριας τρομοκρατίας έρχεται σε μια κρίσιμη περίοδο για την χώρα και ενώ πλανάται το φάντασμα των πρόωρων εκλογών.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

Below Post Ad