Type Here to Get Search Results !

Δολοφονίες ηγετών, παραιτήσεις πρωθυπουργών, οικονομικό κραχ: Τι τρέχει στον κόσμο;


Τα όσα εκρηκτικά συμβαίνουν στην παγκόσμια τάξη, δεν είναι καθόλου αισιόδοξα και σίγουρα όχι ενθαρρυντικά για το μέλλον. 


Ενας πόλεμος που διαρκεί, δολοφονίες ηγετών, καρατομήσεις πρωθυπουργών, πληθωρισμός και αυξήσεις των πάντων που οδηγούν σε οικονομικό κραχ, αύξηση της εγκληματικότητας, αύξηση των πανδημικών ασθενειών, κατάρρευση πολιτισμικών αυτοκρατοριών.

*Ανάλυση: Παναγιώτης Β. Πεντζουρίδης

Ολα αυτά, αν τα βάλει κανείς στο λεγόμενο “κάδρο” της παγκοσμιοποίησης, τότε σίγουρα του λείπει ένα και μόνο κομμάτι: αυτό της ολικής κατάρρευσης των πάντων παγκοσμίως.

Τι συμβαίνει όμως γύρω μας;


-Γιατί δεν τελειώνει ο πόλεμος στην Ουκρανία;

-Γιατί ανεβαίνει ο πληθωρισμός σχεδόν σε όλο τον κόσμο και η ακρίβεια οδηγεί σε κατάρρευση τοπικών, εθνικών και περιφερειακών οικονομιών;

-Γιατί οι πανδημίες αυξάνονται και δεν λιγοστεύουν;

-Γιατί η εγκληματικότητα έχει χτυπήσει “κόκκινο” και πλέον η ανασφάλεια είναι διάχυτη στην ανθρωπότητα;

-Γιατί οι θρησκείες αδυνατούν να πουν την αλήθεια και συνεργάζονται με τις εκάστοτε εξουσίες για την επιβίωσή τους;
Που οδηγείται η ανθρωπότητα;

Ένα ερώτημα που πλανάται εδώ και πολλά χρόνια, όταν το πείραμα του δόγματος της παγκοσμιοποίησης απέτυχε, είναι το που θα οδηγηθεί η ανθρωπότητα.

Επιστήμονες και πολιτικοί αναλυτές, μη έχοντας όλα τα δεδομένα στη διάθεσή τους, συνεκτιμώντας τα γεγονότα και μόνο, περιορίζονται σε εικασίες και αναλύσεις για ένα αβέβαιο αύριο.

Ειδικοί ανα τομέα αναλυτές τώρα, όπως οικονομολόγοι, βλέπουν “τσουνάμι” οικονομικών ανατροπών, μεγαλύτερο απο αυτό του 2008, αφού οι ισχυροί του κόσμου που κατέχουν τον πλούτο, δεν βρίσκουν διεξόδους ασφαλούς διοχέτευσης του χρήματος, συνεπώς δεν ρισκάρουν και δεν χρηματοδοτούν χώρες και έθνη για αναπτυξιακά έργα και δημιουργία θέσεων εργασίας.

Συνέπεια αυτών, η αύξηση της ανεργίας, η ανέχεια, η αύξηση της εγκληματικότητας!

Παράλληλα, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας διαπιστώνει ότι η συνέχιση της ύπαρξης πανδημικών ασθενειών με μεταλλάξεις, είναι και αποτέλεσμα της ανέχειας, της ανύπαρκτης σε πολλές χώρες υγειονομικής μέριμνας και υγειονομικού πολιτισμού.

Ομως, αν οι πανδημίες πλήττουν την ανθρωπότητα η μία μετά την άλλη, αν ο πληθωρισμός και οι οικονομικές καταρρεύσεις η μία διαδέχεται την άλλη, γιατί να συμβαίνουν παράλληλα δολοφονίες ηγετών, καρατομήσεις πρωθυπουργών, φυλακίσεις υπουργών και οι πόλεμοι να συνεχίζονται σε χώρες που σε κάθε άλλη περίπτωση θα μπορούσαν ειρηνικά να επιλύσουν τα θέματά τους, αφού έχουν κοινή αφετηρία;

Αυτοί που παίρνουν τις αποφάσεις!

Είναι πάρα απο κάθε αμφιβολία, ότι το παγκόσμιο “διευθυντήριο”, βρίσκεται σε διλλήματα που σίγουρα δεν έχει ακόμη αποφασίσει πως θα τα εξυπηρετήσει.

Το ξεκαθάρισμα λογαριασμών σε πολιτικό και εθνικό επίπεδο, η ανακατάταξη των συσχετισμών ανάμεσα σε Ηπείρους, η ανακατανομή του οικονομικού πλούτου και του πολιτικού πλούτου, δεν έχουν τελειώσει.

Ο τρόπος μάλιστα με τον οποίο γίνονται όλα αυτά, είναι περισσότερο κυνικός απο κάθε άλλη φορά στην ιστορία της ανθρωπότητας.

Δεν θα ήταν υπερβολή να πούμε ότι έχει χαθεί το μέτρο, έχει χαθεί κάθε έννοια της ανθρώπινης αξιοπρέπειας, της ανθρώπινης αξίας ως ύπαρξη.

Ολα στο βωμό του οικονομικού ελέγχου, κατ’ επέκταση του στρατιωτικού ελέγχου, και εν τέλει του ελέγχου της ανθρωπότητας, χωρίς όμως το βασικό συστατικό: την κοινή στρατηγική, την κοινή πορεία, τον κοινό στόχο.

Διότι είναι αδύνατο να συνταχθούν υπο τη μία “οικονομική δύναμη”, υπο το ένα “παγκόσμιο διευθυντήριο”, διαφορετικοί λαοί, διαφορετικοί πολιτισμοί, διαφορετικές πολιτισμικότητες, διαφορετικές οικονομίες!

Ακόμα και το πείραμα των προηγουμένων ετών, με τους εκπροσώπους των διευθυντηρίων αυτών, όπως οι υπερδυνάμεις σε κάθε Ηπειρο, ακόμα και αυτό απέτυχε ως πολιτική συνταγή, διότι τελικά οι “αδύναμοι” δεν μπόρεσαν να υπηρετήσουν τους “δυνατούς” και έτσι κινδύνεψαν να καταρρεύσουν διεθνείς συμμαχίες και “συνεταιρισμοί” όπως η Ευρωπαϊκή Ενωση και άλλοι.

Με το ζόρι ακόμα διατηρείται, ίσως και για την τιμή των όπλων η συμμαχία του ΝΑΤΟ, η οποία κλονίζεται συθέμελα καθημερινά.

Δύσκολος ο χειμώνας αλλά και τα επόμενα χρόνια


Η πολιτική και οικονομική αστάθεια, δημιουργούν την παγκόσμια ανασφάλεια!

Και αυτό οι ισχυροί του πλανήτη το γνωρίζουν πολύ καλά.

Δεν είναι μόνο η κλιματική αλλαγή που απειλεί τον πλανήτη γη.

Η κλιματική αλλαγή, είναι και αποτέλεσμα της ανισόρροπης ανάπτυξης, σε έναν πλανήτη που δεν μπορεί να αντέξει μονόπλευρες πιέσεις απο τις αναπτυσσόμενες και υπο αναπτυξη χώρες και Ηπείρους, όταν άλες Ήπειροι “φιλοξενούν” ακόμα τους φτωχούς της γης.

Και αν η τεχνολογική επανάσταση κατάφερε να συντομεύσει τους χρόνους και να απλοποιήσει τις διαδικασίες μιας καθημερινότητας, απο την άλλη έχει εγκλωβίσει μία ολόκληρη ανθρωπότητα σε μία εικονική πραγματικότητα, απενεργοποιώντας τα αντανακλαστικά της, ενοχοποιώντας κάθε τι διαφορετικό απο τα συστημικά.

Ετσι, μοιραία έχουν αυξηθεί και οι άνθρωποι που βιώνουν την απόγνωση, είτε διαθέτουν χρήματα είτε όχι. Και οδηγούνται έμμεσα ή άμεσα στο θάνατο.

Ο επερχόμενος χειμώνας, για τους ειδικούς θα είναι πολύ δύσκολος, ίσως ο δυσκολότερος της τελευταίας 30ετίας παγκοσμίως.

Καμία οικονομία δεν δείχνει σημάδια ανάκαμψης.
Κανένα κράτος δεν είναι ισχυρό κοινωνικά και πολιτικά.
Καμία κοινωνία δεν διαθέτει άμεσες λύσεις αναχαίτισης των πανδημικών ασθενειών, για να αποφευχθεί το μοιραίο για τις ευπαθείς και όχι μόνο ομάδες πληθυσμού.

Ολα αυτά, είναι η εικόνα του σήμερα.

Θα ήθελα να ευχηθώ, τίποτα απο τα περιγραφόμενα να μην ισχύσει.

Δυστυχώς, οι ευχές μου δεν έχουν αντίκρισμα, διότι τα γεγονότα επιβεβαιώνουν τα γραφόμενα…

Και κλείνω με αυτό που αναφέρει το πιο γνωστό παγκοσμίως βιβλίο, που παραμένει πρώτο σε πωλήσεις και αναγνωσιμότητα αιώνες τώρα, η Αγία Γραφή:

«Οι καιροί θα είναι κρίσιμοι, διότι οι άνθρωποι θα είναι φίλαυτοι, φιλάργυροι, . . . ανυπάκουοι στους γονείς, . . . χωρίς εγκράτεια, άγριοι, χωρίς αγάπη για την αγαθότητα, . . . άτομα που αγαπούν τις απολαύσεις μάλλον παρά τον Θεό».


thracenews.gr 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

Below Post Ad