Type Here to Get Search Results !

Ουαι υμίν! Στέλνουν στην ανεργία και ανεμβολίαστους εκπαιδευτικούς


Καρότο και μαστίγιο από την κυβέρνηση! Σε αναστολή και εκπαιδευτικοί-Με “πακέτο” παροχών θα επιχειρήσει να αντιστρέψει το κλίμα ο Μητσοτάκης στην ΔΕΘ


Ενός κακού μύρια έπονται... Η κυβέρνηση αποφάσισε να βάλει σε εφαρμογή την τακτική “καρότο και μαστίγιο”... 

Από την μια σήμερα η Ζέττα Μακρή αποκάλυψε πως θα τεθούν σε αναστολή οι εκπαιδευτικοί που δεν υποδείξουν πιστοποιητικό εμβολιασμού – νόσησης ή αρνητικό τεστ κι από την άλλη ο υπουργός Επικρατείας 'Ακης Σκέρτσος διεμήνυσε πως θα υπάρξει εκ μέρους του πρωθυπουργού στην ΔΕΘ “πακέτο” με έμφαση στα ευάλωτα νοικοκυριά

«Εάν κάποιος εκπαιδευτικός δεν προσκομίσει στον διευθυντή του σχολείου του πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης και σε περίπτωση που είναι ανεμβολίαστος δήλωση αρνητικού εργαστηριακού τεστ που θα πραγματοποιεί με δικά τους έξοδα δυο φορές την εβδομάδα κάθε Τρίτη και Παρασκευή, τότε αυτομάτως δεν ασκεί τα καθήκοντά του και τίθεται σε αναστολή εργασίας», δήλωσε η υφυπουργός Παιδείας, Ζέτα Μακρή, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και στην εκπομπή «Στο Πρώτο αλλιώς» ενόψει της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς την ερχόμενη Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου 2021.

Διευκρίνισε, ωστόσο, ότι εάν οι συγκεκριμένοι εκπαιδευτικοί προσκομίσουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά λίγες ημέρες αργότερα, τότε θα επανέλθουν κανονικά στα καθήκοντά τους. Επανέλαβε ότι οι μαθητές που δεν έχουν εμβολιαστεί θα πρέπει να κάνουν 2 self test την εβδομάδα, τα οποία θα τους χορηγούνται δωρεάν.

Η κυρία Μακρή υπενθύμισε ότι για να κλείσει ένα τμήμα, θα πρέπει να εμφανιστούν θετικοί το 50% + 1 των μαθητών. Ωστόσο, θα δίνεται μεγάλη έμφαση στην ιχνηλάτηση των κρουσμάτων. «Μέσα στην εβδομάδα θα δοθούν αναλυτικές οδηγίες προς μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς, ώστε να νοιώθουν όλοι ασφαλείς και να γνωρίζουν τι πρόκειται να συμβεί σε κάθε περίπτωση, προκειμένου να επανέλθουμε στη δια ζώσης εκπαίδευση, την οποία στερήθηκαν τα παιδιά», επισήμανε η υφυπουργός Παιδείας.

Η ίδια ανέφερε ότι το ποσοστό των εκπαιδευτικών που έχει εμβολιαστεί αγγίζει το 80%, ενώ ένα επιπλέον 10% έχει νοσήσει. «Μένει ένα ποσοστό γύρω στο 10% που δεν έχει εμβολιαστεί. Δεν είναι δραματικό, αλλά κάνουμε προσπάθειες και απευθύνουμε εκκλήσεις ώστε να εμβολιαστούν όλοι. Είμαι αισιόδοξη ότι το μήνυμα θα περάσει και θα αγγίξουμε το 100%», πρόσθεσε.

Επέκταση της υποχρεωτικότητας


Ερωτηθείς από την άλλη πλευρά ο κ. Σκέρτσος για το ενδεχόμενο επέκτασης της υποχρεωτικότητας, σημείωσε: «εξετάζουμε διάφορα σενάρια», ενώ θύμισε ότι από την ερχόμενη εβδομάδα οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, στην εκπαίδευση, πρέπει να κάνουν δύο εργαστηριακά τεστ σε ιδιωτικές δομές με δικό τους κόστος.

«Η εκπαίδευση θα γίνει μόνο δια ζώσης», ήταν εξάλλου η κατηγορηματική απάντησή του με την επιχειρηματολογία, «η πλειοψηφία του πληθυσμού έχει ανοσία απέναντι στον κορονοϊό, ενώ σε ό,τι αφορά τη λειτουργία των σχολείων πέρυσι είχαμε τις μάσκες και τις αποστάσεις, φέτος έχουμε το εμβόλιο ενώ και τα τεστ έφεραν πολύ καλά αποτελέσματα ως προς τον εντοπισμό και τον περιορισμό των θετικών κρουσμάτων στη σχολική κοινότητα. Με αυτά τα "όπλα" θα έχουμε μια κανονική λειτουργία της εκπαίδευσης». Κλείνοντας το ζήτημα αυτό, ανέφερε επίσης ότι η τρίτη δόση μπορεί να γίνει μέσα στο τρέχον έτος.

Τέρμα η συναίνεση , ανοίγει το πουγκί


Κι ενώ από την μια η κυβέρνηση μετά από χιλιάδες υγειονομικούς είνια έτοιμη να οδηγήσει στην ανεργία και εκπαιδευτικούς, επιχειρεί να χρυσώσει το χάπι με πακέτο μικροπαροχών...

Πρόγευση από τις ανακοινώσεις του πρωθυπουργού από το βήμα της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης έδωσε ο υπουργός Επικρατείας 'Ακης Σκέρτσος. Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό «Σκάι» εξειδίκευσε συγκεκριμένα ότι θα γίνει παρέμβαση από τον Κυριάκο Μητσοτάκη για τα ενεργειακά τιμολόγια με στόχευση και έμφαση στα ευάλωτα νοικοκυριά που δεν μπορούν να πληρώσουν λογαριασμούς, ενώ θα υπάρξουν και ανακοινώσεις για μειώσεις φόρων, όπως είπε.

Τα μέτρα αυτά έχουν αμιγώς προεκλογικό χαρακτήρα, δείγμα για ακόμη μια φορά αυτού που το ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ έχει επανειλλημμένως εκτιμήσει, ήτοι πως ....βαδίζομεν προς εκλογάς!

Ιδαίτερο ενδιαφέρον σε αυτήν την προεκλογική λογική έχει και το γεγονός πως ο υπουργός μετά και το φιάσκο της υπόθεσης Αποστολάκη απέκλεισε η κυβέρνηση να επιδιώξει τη συναίνεση με την αξιωματική αντιπολίτευση. Για το νέο υπουργό Πολιτικής Προστασίας απάντησε δε, ότι το βασικό κριτήριο επιλογής του ήταν η ικανότητά του, εξάλλου στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου θα υπάρχει ένα δίδυμο το οποίο θα πληροί και πολιτικά και επιχειρησιακά κριτήρια, δήλωσε.

Στο θέμα της ακρίβειας εν πρώτοις, ο υπουργός Επικρατείας τόνισε: «Βρισκόμαστε δίπλα - και το έχουμε αποδείξει αυτό - σε κάθε ευάλωτη, οικονομικά και κοινωνικά, ομάδα του πληθυσμού, δύο χρόνια τώρα είμαστε δίπλα και παρέχουμε, σχεδιάζουμε και υλοποιούμε πολιτικές στήριξης των ευάλωτων εισοδημάτων». Θύμισε δε, ότι «έχουμε προχωρήσει σε μειώσεις φόρων, ασφαλιστικών εισφορών, έχουμε πολιτική μείωσης του ΦΠΑ σε συγκεκριμένες κατηγορίες αγαθών».

Και πρόσθεσε: «Όλα αυτά συντείνουν στην αύξηση του διαθέσιμου εισοδήματος ώστε να υπάρχουν περισσότερα χρήματα στην τσέπη κάθε νοικοκυριού για να μπορεί να διαχειριστεί την καθημερινότητα. Θα υπάρξουν ανακοινώσεις στη ΔΕΘ, βρισκόμαστε σε έναν ανοδικό κύκλο της οικονομίας. Αυτό σημαίνει ότι έχουμε ρυθμούς ανάπτυξης, αύξηση της απασχόλησης, περισσότερες θέσεις εργασίας. Θα έχουμε αύξηση των εισοδημάτων, έχουμε κι αύξηση της ζήτησης. Τα οικονομικά λένε ότι όταν υπάρχει αύξηση της ζήτησης, όταν η οικονομία πηγαίνει καλύτερα, αυξάνονται και οι τιμές», επιχειρηματολόγησε και συνέχισε: «Θα υπάρχει και μια μικρή αύξηση των τιμών διότι αυτό λέει ο νόμος της οικονομίας. Ας μη γίνεται σπέκουλα από την αντιπολίτευση, που ως τώρα έλεγε ότι δεν θα υπάρχει ανάπτυξη. Τώρα υπάρχει το... τροπάρι των τιμών».

Πάντως ο Α. Σκέρτσος εξήγησε ότι «η κυβέρνηση είναι μονοκομματική, έχει όμως πολύ μεγάλη διεύρυνση, έχει μια πολιτική εκπροσώπηση που εκτείνεται σε ένα πολύ μεγάλο μέρος του πολιτικού φάσματος -κι αυτό έχει φανεί από τις επιλογές που έχουν γίνει εξ αρχής, δεν είναι στενά κομματικές. Θα συνεχίσει να συνομιλεί, να συνεργάζεται να επιλέγει πρόσωπα ευρύτερης αποδοχής που έχουν τεκμήριο αποτελεσματικότητας και επαγγελματικής αξιοσύνης στο χώρο που έχουν δραστηριοποιηθεί το προηγούμενο διάστημα κι έχουν και μια καριέρα πίσω τους». Βεβαια αυτά είναι προφάσεις εν αμαρτίαις καθώς η επιλογή προσώπων στον τελευταίο ανασχηματισμό ήταν αμιγώς κομματική όπως στην περίπτωση Πλεύρη!

Στο ερώτημα, μάλιστα, αν η κυβέρνηση θα επιχειρήσει εκ νέου να έχει συναίνεση με τον κ. Τσίπρα, ήταν κατηγορηματικός: «Αυτό αποκλείεται διότι ο κ. Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ έριξαν στο κενό το προσκλητήριο συναίνεσης για ένα πρόβλημα όπως είναι η πολιτική προστασία και η διαχείριση των φυσικών καταστροφών, που θα μπορούσαν να υπάρχουν συναινέσεις». Και, στη συνέχεια, «έχουμε μια αυτοδύναμη κυβέρνηση, ο κ. Τσίπρας δεν συγκυβερνά με τον κ. Μητσοτάκη, ο οποίος είναι αυτοδύναμος πρωθυπουργός. Έχει τη νομιμοποίηση και τη λαϊκή εντολή να επιλέγει τους συνεργάτες του και τη στελέχωση της κυβέρνησης». Τέλος, «είμαστε στα μισά της θητείας με ένα πολύ πλούσιο κυβερνητικό έργο, το οποίο πρέπει να συνεχιστεί. Ο πρωθυπουργός έχει πει ότι θα εξαντλήσει την κυβερνητική θητεία και την εντολή που του έχει δώσει ο ελληνικός λαός».

Για την πανδημία


Στο θέμα της πανδημίας, ο υπουργός απέρριψε τις αιτιάσεις ότι έχει χαθεί το... τρένο του χτισίματος τείχους ανοσίας», επισημαίνοντας ότι «είμαστε στο 68% των ενηλίκων που έχουν εμβολιαστεί και στο 57-58% του γενικού πληθυσμού. Σίγουρα υπάρχουν άλλες ευρωπαϊκές χώρες, όπως η Πορτογαλία, που έχουν πάει πολύ καλύτερα. Έχουν πετύχει εμβολιασμό της τάξης του 85% και έχουν καταφέρει έτσι να μειώσουν την επίδραση της πανδημίας στο σύστημα υγείας».

Μάλιστα ο Α. Σκέρτσος επέμεινε στο παράδειγμα της Πορτογαλίας: εκεί «υπάρχουν 13-14 θάνατοι την ημέρα και περίπου 160 διασωληνώσεις», ενώ και στην Ελλάδα «βλέπουμε τη θετική επίδραση των εμβολιασμών. Με τον ίδιο αριθμό κρουσμάτων που είχαμε την άνοιξη, έχουμε 2 ως 3 φορές μικρότερη επιβάρυνση στο σύστημα υγείας».

Συνεχίζοντας, «ο σκληρός πυρήνας των αντιεμβολιαστών είναι 10%, υπάρχει μεγάλο κομμάτι του πληθυσμού που ακόμη έχει κάποιες φοβίες, ερωτηματικά, σε αυτά πρέπει να εστιάσουμε. Αυτή τη στιγμή έχουμε περίπου 360 διασωληνώσεις, εκ των οποίων 9 στις 10 είναι ανεμβολίαστοι. Απευθυνόμαστε σε όσους δεν έχουν κάνει το εμβόλιο για να μην έχουν την τύχη των συνανθρώπων μας που ταλαιπωρούνται αυτή τη στιγμή, ενώ θα μπορούσαν να έχουν μια πολύ πιο ελαφριά νόσηση. Το πλεονέκτημα του εμβολίου είναι ότι νοσούμε πολύ πιο ελαφριά».

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

Below Post Ad