Type Here to Get Search Results !

Λαίλαπα το μεταναστευτικό “τσουνάμι” από το Αφγανιστάν - Έρχονται για να μείνουν!


Την στιγμή που έντονη ανησυχία επικρατεί στην τοπική κοινωνία του Έβρου, αλλά και στους κόλπους των συνοριοφυλάκων σχετικά με ενδεχόμενο νέο κύμα μεταναστών από το Αφγανιστάν, μέσω της Τουρκίας, Τούρκος αναλυτής διαβεβαιώνει πως το μεταναστευτικό πρόβλημα από την χώρα που περιήλθε στα χέρια των Ταλιμπάν θα μας απασχολεί για χρόνια!


Παράλληλα, προβληματισμός επικρατεί και για την συσσώρευση Αφγανών προσφύγων στην γειτονιά μας στο πλαίσιο του αμερικανικού προγράμματος “Καταφύγιο για συμμάχους” για το οποίο είχε γράψει το ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ από το Σάββατο!

Η εκτίμηση του Ugur Dundar για το Αφγανιστάν είναι πως η ανεξέλεγκτη μετανάστευση έχει ξεκινήσει, και θα είναι πρόβλημα για χρόνια. Ο συγγραφέας και βετεράνος δημοσιογράφος, Uğur Dündar αξιολόγησε τις φρικτές εικόνες στο αεροδρόμιο της Καμπούλ στο Αφγανιστάν. Δηλώνοντας ότι δεν είχε ξαναδεί κάτι τέτοιο, ο Dündar είπε: "Αυτό είναι στην πραγματικότητα ένα μάθημα που δόθηκε σε ολόκληρο τον κόσμο, σε όλη την ανθρωπότητα". Τονίζοντας ότι έχει ξεκινήσει και η ανεξέλεγκτη μετανάστευση, ο Ντούνταρ είπε: «Τώρα ψάχνουν ένα μέρος για να φύγουν, επιτίθενται στα σύνορα, ίσως έχουν ξεκινήσει μια ανεξέλεγκτη μετανάστευση που θα μπορούσε να αποτελέσει πρόβλημα για ολόκληρο τον κόσμο εδώ και χρόνια».

Μιλώντας στο πρόγραμμα «Present Time» που μεταδίδεται στο KRT, ο Uğur Dündar αξιολόγησε τις φρικιαστικές εικόνες στο αεροδρόμιο της Καμπούλ του Αφγανιστάν.

Ο Dundar έκανε τις ακόλουθες δηλώσεις:


''Δεν έχω ξαναδεί ένα τέτοιο γεγονός, αλλά δυστυχώς το είδαμε από χθες. Ξέρετε τι είναι αυτό στην πραγματικότητα; Αυτό είναι στην πραγματικότητα ένα μάθημα που δόθηκε σε ολόκληρο τον κόσμο, σε όλη την ανθρωπότητα.

Αυτές οι εικόνες μας λένε ότι εκείνοι που κατέβηκαν στο πηγάδι με το σχοινί των ΗΠΑ, ή μάλλον τον ιμπεριαλισμό, πρέπει να γνωρίζουν ότι το σχοινί ήταν τοποθετημένο στο λαιμό τους ενώ κατέβαιναν σε αυτό το πηγάδι.

Πολύ θλιβερές εικόνες που θα εμφανίζονται ξανά και ξανά ακόμη και μετά από δεκαετίες, ίσως έχουν περάσει εκατοντάδες χρόνια. Στην πραγματικότητα, αυτές είναι οι εικόνες όπου η ανθρωπότητα κατέρρευσε, η ανθρωπότητα έπεσε από αυτό το αεροπλάνο και όλη η αξίωση των ΗΠΑ καταστράφηκε.

Οι ΗΠΑ έπρεπε να καθίσουν με τους Ταλιμπάν και να υπογράψουν συμφωνία τον περασμένο Φεβρουάριο. Ξέρετε ποιο ήταν το πιο θλιβερό μέρος της συμφωνίας; Δεν ανέφερε ούτε μία λέξη για την Αφγανική Ισλαμική Δημοκρατία, την οποία οι Ηνωμένες Πολιτείες είχαν φέρει στην εξουσία στη χώρα αυτή, στην οποία είχε υποσχεθεί ότι θα λειτουργήσει μια σύγχρονη διοίκηση και για δίκαιο και δημοκρατία, αλλά από την άλλη πλευρά, ανέφερε τους Ταλιμπάν 15 φορές με το όνομα του Ισλαμικού Εμιράτου.

Ένα μεγαλύτερο κακό δεν θα μπορούσε να έχει γίνει στο Αφγανιστάν. Άφησε πίσω του μια χώρα που είχε καταστραφεί από τους Ταλιμπάν και τον πόλεμο.

Δεν έφυγαν απλά, άφησαν πίσω τους εκατοντάδες χιλιάδες, εκατομμύρια Αφγανούς που τους είχαν υπηρετήσει, πολέμησαν στις τάξεις τους και φοβούνταν τόσο πολύ τους Ταλιμπάν. Τώρα ψάχνουν ένα μέρος για να φύγουν, σπεύδοντας στα σύνορα, ίσως έχουν ξεκινήσει μια ανεξέλεγκτη μετανάστευση που θα μπορούσε να αποτελέσει πρόβλημα για ολόκληρο τον κόσμο για πολλά χρόνια.

Υπάρχει μια ενισχυμένη Αλ Κάιντα στο Αφγανιστάν αυτή τη στιγμή και βρισκόμαστε στην αρχή μιας άγνωστης διαδικασίας.''

Ο Ντούνταρ απευθύνθηκε στο ΑΚΡ σχετικά με τα γεγονότα στο Αφγανιστάν και έφερε ως παράδειγμα τον Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ λέγοντας «Επιστρέψτε από αυτό το λάθος». Συγκεκριμένα ο Ντούνταρ είπε: “Βλέπουμε το αμερικανικό στρατιωτικό αεροπλάνο μεταφοράς, με αυτούς που τρέχουν πίσω του και αυτούς που πέφτουν και χάνουν τη ζωή τους. Πήραν 640 άτομα μέσα και τα γέμισαν. Κάποιοι όμως προσκολλώνται στα φτερά του αεροπλάνου με μια τελευταία ελπίδα και μετά πέφτουν. Αυτή η φωτογραφία μας λέει ότι ειδικά αν ψάχνετε για ένα παράρτημα για να κρατήσετε το Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης, υπάρχει μόνο μία διεύθυνση για αυτό. Η κοσμική δημοκρατική Δημοκρατία της Τουρκίας, που ιδρύθηκε από τον Μεγάλο Ηγέτη Ατατούρκ και η ιδρυτική της φιλοσοφία ... Δεν έχουμε άλλα κλαδιά να αγκαλιάσουμε εκτός από αυτόν. Δεν υπάρχει άλλη δύναμη να σε προστατεύει εκτός από αυτόν. Απλά αγκαλιάστε τον και προσπαθήστε να περπατήσετε στα βήματά του πριν να είναι πολύ αργά. Γυρίστε αυτόν τον λάθος δρόμο. Σταματήστε να ψάχνετε για περιπέτεια σε αυτούς τους αδιέξοδους δρόμους και παρασύρετε το έθνος μας σε περιπέτειες. Ο Ατατούρκ έδειξε και είπε: «Δεν υπάρχουν απελπιστικές καταστάσεις, υπάρχουν απελπισμένοι άνθρωποι.». Αυτοί που γνωρίζουν αυτήν την Τουρκία, αυτοί που αντιλαμβάνονται τη δύναμη της Τουρκίας, αυτοί που βλέπουν και κατανοούν αυτό το πολύτιμο ανθρώπινο υλικό, είναι εκείνοι που θα καταλάβουν ότι δεν υπάρχει απελπιστική κατάσταση”.

“Η Τουρκία είναι η ομορφότερη χώρα στον κόσμο και ο Ατατούρκ δήλωσε ένα μοναδικό δώρο σε εμάς, τη Δημοκρατία ... Σε αυτές τις δύσκολες μέρες, όταν κοιτάζουμε τα γεγονότα που συμβαίνουν γύρω μας σε αυτή τη γεωγραφία, εκτιμούμε τι μοναδική εμπιστοσύνη είναι. Αυτό που θα κάνουμε είναι να προστατεύσουμε τη δημοκρατία με όλες μας τις δυνάμεις, να δείξουμε ότι είμαστε στρατιώτες του Μουσταφά Κεμάλ σε κάθε ευκαιρία και να γνωρίζουμε ότι ο μόνος τρόπος για να βγει η Τουρκία από αυτές τις σκοτεινές μέρες βρίσκεται στην ιδρυτική της φιλοσοφία. Δεν υπάρχει άλλη διέξοδος. Η δημοκρατία και η ιδρυτική φιλοσοφία της δημοκρατίας θα μας βγάλουν από αυτά τα σκοτάδια και τα προβλήματα” καταλήγει.

“Αφγανοποιείται” η γειτονιά μας


Στο μεταξύ όπως προαναφέραμε, προβληματισμός επικρατεί και για την συσσώρευση Αφγανών προσφύγων στην γειτονιά μας στο πλαίσιο του αμερικανικού προγράμματος “Καταφύγιο για συμμάχους”. Τα Σκόπια θα δεχθούν 450 Αφγανούς πρόσφυγες μέχρι το Σάββατο, το Κοσσυφοπέδιο θα δεχθεί επίσης χιλιάδες Αφγανούς πρόσφυγες, ενώ και η πρώτη ομάδα 250 Αφγανών έρχεται στην Αλβανία αυτήν την εβδομάδα

Ειδικά για την περίπτωση της Αλβανίας επικρατεί διχογνωμία στο εσωτερικό της χώρας και στον πολιτικό κόσμο. Για μόνιμη παραμονή Αφγανών στην Αλβανία και για κοσμοπολιτισμό κάνει λόγο ο δήμαρχος Τιράνων. Όπως αναφέρει το himara.gr σε συνέχεια των ανακοινώσεων Ράμα για την έλευση Αφγανών στην Αλβανία, το "δεξί του χέρι" στις καταπατήσεις και ταυτόχρονα δήμαρχος Τιράνων Εριόν Βελίαϊ, δήλωσε δημόσια πως κάποιοι από του Αφγανούς που θα φτάσουν στην χώρα θα μείνουν μόνιμα και όχι προσωρινά.

Συγκεκριμένα ο Αλβανός δήμαρχος των Τιράνων σε συνέντευξή του σε έναν από τους μεγαλύτερους αλβανικούς τηλεοπτικούς σταθμούς, δήλωσε πως ορισμένοι Αφγανοί θα παραμείνουν μόνιμα στην χώρα. «Αυτό που ξέρω να πω είναι ότι αν η περίοδος είναι μεγάλη, ορισμένοι από αυτούς μπορούν ακόμη και να μας βοηθήσουν στην οργάνωση, τον καθαρισμό, τις κοινωνικές δραστηριότητες για τα παιδιά. Δεν θα αποκλείσω το ενδεχόμενο οι νέοι Αφγανοί που θέλουν να μείνουν περισσότερο στην Αλβανία ή στην πραγματικότητα θέλουν να μείνουν μόνιμα στην Αλβανία και είναι ικανοί να μας βοηθήσουν για τα Τίρανα ως "Νεανική Πρωτεύουσα", ώστε να δείξουμε ότι σήμερα είμαστε μια κοσμοπολίτικη πόλη" - είπε ο Βελίαϊ.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

Below Post Ad