Type Here to Get Search Results !

Παραίτηση με βαριά σκιά και πλήθος ερωτηματικών για την κυβέρνηση


Μία παραίτηση που μπορεί να αφορά το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας, αλλά έχει σημαντικές προεκτάσεις και παρασκήνιο σημειώθηκε την Τρίτη, καθώς ο πρώην υπαρχηγός της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, αντιστράτηγος εν αποστρατεία Ανδριανός Γκουρμπάτσης, εκ των πραγματογνώμων οικογενειών στην υπόθεση της φονικής πυρκαγιάς στο Μάτι, αφήνει σοβαρές αιχμές για την πολιτική διαχείρισης κρίσεων της κυβέρνησης.

«Αίρω την εμπιστοσύνη μου προς την κυβέρνησή σας, γιατί θεωρώ ότι με την παρούσα σύνθεση είναι ανίκανη στο να διαχειριστεί αποτελεσματικά τις κρίσεις» αναφέρει στην επιστολή παραίτησης που απέστειλε προς τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, τη Γενική Γραμματεία του πρωθυπουργού και τον υπουργό Επικρατείας, Γιώργο Γεραπετρίτη ο πρώην υπαρχηγός της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, αντιστράτηγος εν αποστρατεία Ανδριανός Γκουρμπάτσης, προκαλώντας αίσθηση.

Το εν λόγω πρώην υψηλόβαθμο στέλεχος της Πυροσβεστικής ήταν ο πρώτος που ως πραγματογνώμονας οικογενειών στην υπόθεση της φονικής πυρκαγιάς στο Μάτι είχε βάλει στο κάδρο των ευθυνών τους αρμόδιους αξιωματικούς της Πυροσβεστικής που διαχειρίστηκαν την φωτιά στο Μάτι.

Σημειώνεται πως ο Ανδρ. Γκουρμπάτσης δεν ήταν ο μόνος που έδειξε τα υψηλόβαθμα στελέχη της Πυροσβεστικής του καλοκαιριού του 2018 για τις εγκληματικές τους ευθύνες στη διαχείριση της πυρκαγιάς, καθώς ακολούθησε ο ανακριτής που χειρίστηκε την υπόθεση, που ζήτησε τρεις φορές την αναβάθμιση του κατηγορητηρίου σε κακούργημα για δέκα υψηλόβαθμα στελέχη της Πυροσβεστικής και της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, και την Εισαγγελία να το αρνείται ισάριθμες φορές.

Το τρίτο κατά σειρά αίτημα του ανακριτή, καθώς τα δύο προηγούμενα απορρίφθηκαν, περιλάμβανε σοκαριστικές αλλά και αποκαλυπτικές αναφορές σε εγκληματικές ευθύνες με «ενδεχόμενο δόλο» που οδήγησε «αιτιακά» σε θανάτους και σωματικές βλάβες, σε «στήσιμο παγίδων» μεταξύ «αντιπάλων» στην Υπηρεσία της Πυροσβεστικής και της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και σε υπηρεσιακά οφέλη από αρμόδιους, σε ψευδή ή πλαστογραφημένα στοιχεία, ακόμα και στην πιθανότητα τοποθέτησης θυμάτων από ασφαλή σε μη ασφαλή τοποθεσία που τα κατέστησε αβοήθητα.

Στην επιστολή παραίτησής του, ο πρώην υπαρχηγός της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας εκφράζει τη θλίψη του και την απογοήτευσή του για τους χειρισμούς της κυβέρνησης σε μία σειρά κρίσεις που κλήθηκε ως κυβέρνηση να διαχειριστεί, βάζοντας στο κάδρο και τις φυσικές καταστροφές, μαζί με περιπτώσεις όπως η υγειονομική κρίση και τα ελληνοτουρκικά.

Ο ίδιος αναφέρει για την κυβέρνηση πως «υπάρχει έλλειμμα αποτελεσματικής διαχείρισης των κρίσεων από μέλη της κυβέρνησης» τα οποία είναι «αρεστά στο πρωθυπουργικό περιβάλλον» αλλά όχι «άριστοι». Παράλληλα, την χαρακτηρίζει ως «ανίκανη στο να διαχειριστεί αποτελεσματικά τις άνω κρίσεις για το καλό του τόπου και του κοινωνικού συνόλου» ενώ σημειώνει ότι διαφωνεί κάθετα και με άλλες πολιτικές σε κρίσιμα ζητήματα.

Διαβάστε αναλυτικά την επιστολή παραίτησης του Ανδρ. Γκουρμπάτση:

«Αξιότιμε κ. Πρωθυπουργέ,

Ως μέλος της ΝΔ αλλά και ως πολίτης νιώθω απέραντο θυμό και πλήρη απογοήτευση για τις αποτυχημένες και ατελέσφορες πολιτικές στους χειρισμούς της κυβέρνησης στις σημαντικότερες κρίσεις λχ ελληνοτουρκική, υγειονομική, οικονομική, φυσικές καταστροφές, που αντιμετωπίζει σήμερα η χώρα.

Θεωρώ λοιπόν, ότι υπάρχει έλλειμμα αποτελεσματικής διαχείρισης των ως άνω κρίσεων από μέλη της Κυβέρνησης που είναι «ΑΡΕΣΤΟΙ» σε εσάς προσωπικά και στο πρωθυπουργικό σας περιβάλλον και όχι οι «ΑΡΙΣΤΟΙ», οι οποίοι σήμερα, που η κοινωνία βιώνει ένα γενικότερο κλίμα κρίσης θεσμών και αξιών είναι περισσότερο από ποτέ απαραίτητοι.

Αίρω λοιπόν την εμπιστοσύνη μου προς την Κυβέρνησή σας, γιατί θεωρώ ότι με την παρούσα σύνθεση είναι ανίκανη στο να διαχειριστεί αποτελεσματικά τις άνω κρίσεις για το καλό του τόπου και του κοινωνικού συνόλου, ενώ διαφωνώ κάθετα και με άλλες πολιτικές σε κρίσιμα ζητήματα.

Κατόπιν τούτου και επειδή δεν προτίθεμαι στις επόμενες εκλογές να ψηφίσω τη ΝΔ, ζητώ τη διαγραφή μου από μέλος της παράταξης, την οποία υπηρέτησα πιστά ενστερνιζόμενος τις αρχές και αξίες της και στηρίζοντάς την με την ψήφο μου αδιάλειπτα σε όλες τις εκλογές από τα 18 μου μέχρι και σήμερα.

Με σεβασμό
Ανδριανός Γκουρμπάτσης
Αντιστράτηγος – Υπαρχηγός ΠΣ, ε.α.

Υ.Γ. Διαβλέπω μια δυσκολία να αφουγκράζεστε τη φωνή μας, – επανειλημμένα σας έχω ενημερώσει για τις συνεχιζόμενες μέχρι και σήμερα δυσλειτουργίες και παθογένειες της Πολιτικής Προστασίας – γιατί δεν σας επιτρέπει το αισθητήριο των προσωπικών επιλογών σας, που τις στηρίζετε σθεναρά κι ας έχουν πολιτικό κόστος γιατί σας εκθέτουν. Οι ΑΡΕΣΤΟΙ αυτοί, με τις εσφαλμένες πολιτικές, την έπαρση και ανικανότητά τους θα σας στερήσει στις επόμενες εκλογές την κοινοβουλευτική πλειοψηφία, και μοιραία θα οδηγήσει την ΝΔ στην αντιπολίτευση. Βέβαια τότε θα ναι πολύ αργά για να επανορθώσετε τα τραγικά λάθη ως προς τις επιλογές σας.

thepressproject.gr 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

Below Post Ad