Type Here to Get Search Results !

Η Ιχνηλάτηση της οικονομικής μας καταστροφής


Σ.Σ. Κάθε Κυβέρνηση μπροστά στην οργή του κόσμου από μια καταστροφή, ανοίγει τα ταμεία του κράτους και δίνει, προσπαθώντας να σώσει τις καρέκλες όλων όσων δεν φρόντισαν, από την μια να μην οδηγηθούμε στην καταστροφή και από την άλλη όσων δεν μπόρεσαν να διαχειριστούν την κρίση που προέκυψε. 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης υποσχέθηκε 1,5 δις ευρώ στους πυρόπληκτους ενώ είναι απολύτως σίγουρο πως ο ποσό θα αναδιαμορφωθεί πολλές φορές προς τα επάνω δεδομένου πως ακόμη οι φωτιές καίνε σε πολλά σημεία της πατρίδας μας.

Λιγότερα από 4 εκ εργάζονται στην Ελλάδα (Πηγή: ΕΡΓΑΝΗ). 
Περισσότεροι από 4 εκ δεν εργάζονται είτε γιατί δεν αποζητούν εργασία, είτε γιατί δεν βρίσκουν.
Περίπου 2,5 εκ δουλεύουν περιστασιακά και με μειωμένο ωράριο γιατί δεν βρίσκουν πλήρη απασχόληση ενώ έχουν μισθό από λίγα ευρώ έως 900 (100.000 άνθρωποι αμοίβονται με 100 ευρώ το μήνα!)

Είμαστε μία αγορά με μικρό πληθυσμιακό βάρος και φτωχά εισοδήματα η οποία αναζητά διεθνείς επενδυτές που δεν θα έρθουν ποτέ αξιολογώντας το τραγικό δικαστικό, φορολογικό και δημοσιονομικό περιβάλλον.

Οι φτωχοί πολίτες που πλήττονται από φυσικές καταστροφές, θα πρέπει να χρηματοδοτηθούν από δημόσιο χρήμα (δηλαδή από τους φόρους όλων) ανεβάζοντας παραπάνω όμως το δημόσιο χρέος που έχει ξεπεράσει το 210%.

Πάει παραπάνω; Μπορεί, θα δούμε...

Ένα ενδιαφέρον άρθρο εντοπίσαμε στο διαδίκτυο και το δημοσιεύω αυτό γιατί θεωρώ σημαντικό και αποκαλυπτικό το γράφημα, συμπεριλαμβάνοντας μια ...μικρή ανάλυση της "οπτικής" με την οποία το διαβάζω εγώ.

Κατ' αρχήν το γράφημα απεικονίζει στον κατακόρυφο άξονα την ποσοστιαία σχέση δημοσίου χρέους προς ΑΕΠ. Με κόκκινους χαρακτήρες κάτω από την κάθε κυβέρνηση αναγράφεται 
Η ΠΟΣΟΣΤΙΑΙΑ ΑΥΞΗΣΗ του μεγέθους αυτού στα χρόνια της συγκεκριμένης κυβέρνησης.

Ας "τρέξουμε στο χρόνο" τώρα το γράφημα...- Ως το τέλος της διακυβέρνησης Κωνσταντίνου Καραμανλή επικρατεί μια οφθαλμοφανής "σωφροσύνη".

- Στο 1981, παρότι γίνεται η είσοδος της Ελλάδας στην Ε.Ε. και το γεγονός αυτό μόνο θετική επίδραση θα μπορούσε να έχει στο παρόν γράφημα καθότι άρχισε μεγάλη εισροή χρημάτων ΠΟΥ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΔΑΝΕΙΚΑ, συμβαίνει ταυτόχρονα και κάτι που υπήρξε ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ορόσημο με ΑΡΝΗΤΙΚΗ επίδραση στο γράφημα και είναι ένα και μοναδικό: "ΕΚΛΟΓΗ ΑΝΔΡΕΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ"!

- Στα χρόνια του Ανδρέα γίνεται Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΠΟΣΟΣΤΙΑΙΑ ΑΥΞΗΣΗ ΤΗΣ ΣΧΕΣΗΣ ΧΡΕΟΥΣ ΠΡΟΣ ΑΕΠ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΠΟΧΩΝ ΚΑΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΝ!!! (134%). Ο Ανδρέας ΧΡΕΩΝΕΙ το κράτος μοιράζοντας "σοσιαλισμό" στο πόπολο, που εκστασιασμένο από την ξαφνική άνοδο του βιοτικού του επιπέδου ζητωκραυγάζει και τον λατρεύει σα μικρό Θεό, χωρίς να συνειδητοποιεί ότι ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ "ΚΛΕΒΕΙ ΒΙΟΤΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ" ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ που αύριο (σήμερα δηλαδή) θα κληθούν να πληρώσουν, προκειμένου ο ίδιος να "παγιωθεί" στην εξουσία και να δημιουργήσει ισχυρό "σοσιαλιστικό" (και καλά) καθεστώς...

- ΑΥΤΗ ΑΚΡΙΒΩΣ η νοοτροπία του "πάρε κόσμε" (με την κρυφή παράμετρο "τα παιδιά σου θα πληρώσουν") που παγιώνεται στο πόπολο στα χρόνια του Ανδρέα, καθιστά ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΙΚΗ την ανάσχεση της κατρακύλας από οποιαδήποτε κυβέρνηση τον διαδεχθεί και δεν θέλει να πέσει την επόμενη μέρα...

- Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, αν και προσπαθεί μια φιλελεύθερη στροφή και κάνει κάποιες κινήσεις στη σωστή κατεύθυνση, πρακτικά ΕΙΝΑΙ ΑΔΥΝΑΤΟ να κυβερνήσει με την οριακή του κοινοβουλευτική πλειοψηφία της ΜΙΑΣ (και μάλιστα αμφιλεγόμενης) έδρας και με απέναντί του το ΓΙΓΑΝΤΙΟ συνδικαλιστικό "κίνημα" που δημιουργήθηκε επί Ανδρέα. Πρακτικά λοιπόν, ως προς το μέγεθος που απεικονίζεται, ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης απλά συνεχίζει "στο δρόμο που χάραξε ο Ανδρέας" παρότι ΟΥΤΕ ΑΥΤΟ αποτρέπει τελικά την ανατροπή της κυβέρνησής του...

- Ο πρώτος που επιχειρεί να "ανακόψει" την κατρακύλα είναι Ο ΙΔΙΟΣ Ο ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ διαδεχόμενος τον Μητσοτάκη, προφανώς έχοντας καταλάβει πως "τελειώνει" και πως θα ήταν κρίμα να συνδεθεί το όνομα του με μια χρεοκοπία της χώρας, ή έστω συνειδητοποιώντας πως δε γίνεται να συνεχιστεί αυτός ο δρόμος χωρίς η χώρα να οδηγηθεί στο χάος ("Το χρέος ή θα το φάμε ή θα μας φάει", Ανδρέας Παπανδρέου). Συνειδητοποιεί βέβαια γρήγορα πως τη φορτωμένη νταλίκα άπαξ και τη βγάλεις στον κατήφορο χωρίς φρένα, ΔΥΣΚΟΛΑ ΤΗ ΣΤΑΜΑΤΑΣ! 

- Ακολουθεί η "σώφρων" (ως προς τα απεικονιζόμενα τουλάχιστον μεγέθη) περίοδος Σημίτη.

- Μετά έρχεται ο Κωστάκης Καραμανλής στα χέρια του οποίου παραδίδεται το "τιμόνι της νταλίκας" και ο οποίος ΧΑΝΟΝΤΑΣ ΚΑΘΕ ΕΛΕΓΧΟ και με τη "νταλίκα" σχεδόν σε ελεύθερη πια πτώση, το παραδίδει στα χέρια του Γιωργάκη...

- ... ο οποίος το παραλαμβάνει ονειρευόμενος πως "λεφτά υπάρχουν" και πως θα είναι ένας "νέος Παπανδρέου" του "πάρε κόσμε", μα πριν προλάβει καν να "ξυπνήσει", η "νταλίκα" σκάει στον τοίχο...
- ...οπότε πια η πολιτική στην Ελλάδα τίθεται σε ΕΠΙΤΗΡΗΣΗ προκειμένου να αποσοβηθεί το επερχόμενο μοιραίο και η συνέχεια είναι γνωστή...

- ΟΙ ΕΠΟΜΕΝΕΣ κυβερνήσεις, αντί να επικεντρωθούν ΣΤΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ των παθογενειών που μας οδήγησαν εδώ, επιδόθηκαν σε έναν ανελέητο πόλεμο εναντίον της ...επιτήρησης, απλά εκμεταλλευόμενες το θυμικό του ταλαιπωρημένου πια λαού προκειμένου να εκλεγούν. Αποτέλεσμα; Όχι ένας αλλά ΔΥΟ "κολοτουμπίστας" πρωθυπουργοί, με αποκορύφωμα βέβαια το "τσίρκο Τσίπρα" και την τεράστια ΖΗΜΙΑ που προκάλεσε.

Αυτή η ζημιά δεν απεικονίζεται βέβαια στο γράφημα, καθότι στις 5/7/2015 το "τζιμάνι" τελικά ευτυχώς ΔΕΝ έκανε το ...άλμα στο κενό στο οποίο τον προέτρεπε ο παρανοϊκός υπουργός του των οικονομικών, και η "επιτήρηση" ΔΕΝ ΕΠΕΤΡΕΠΕ παρεκτροπές στα μεγέθη που μετρά το γράφημα.

Η ζημιά αυτή καταγράφηκε ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ (και απεικονίζεται σε γραφήματα που μετρούν ΑΛΛΑ μεγέθη, όχι το δημόσιο χρέος) ενώ βέβαια ζημιώθηκε ΚΑΙ το κράτος μέσω του τραπεζικού συστήματος το οποίο ΔΙΑΛΥΘΗΚΕ!!!

Κι έρχεται, στο σήμερα, μια νέα κυβέρνηση, αυτή του Κυριάκου Μητσοτάκη, που είναι Η ΠΡΩΤΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΠΙΚΕΝΤΡΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΝΑ ΠΟΛΕΜΗΣΕΙ ΤΗΝ ΕΠΙΤΗΡΗΣΗ και που μας υποσχέθηκε πως θα ασχοληθεί με τη θεραπεία των παθογενειών. 

ΠΩΣ όμως;  ΧΩΡΙΣ ΝΑ "ΣΠΑΣΕΙΣ ΑΥΓΑ" ΟΜΕΛΕΤΤΑ ΔΕ ΓΙΝΕΤΑΙ 

Έχουμε πάρει λοιπόν ποπ-κορν, έχουμε ξαπλώσει πίσω αναπαυτικά (ελπίζοντας και ευχόμενοι βέβαια τα καλύτερα) και παρακολουθούμε ΤΗ ΔΙΚΗ ΤΗΣ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ, που θα γίνει βέβαια μέσα από πολύ πιο "σώφρονα" δρόμο και "σοβαρή εικόνα", ΑΛΛΑ ΜΑΛΛΟΝ ΕΙΝΑΙ ΕΞΙΣΟΥ ΑΝΑΠΟΦΕΥΚΤΗ όπως ΗΔΗ διαφαίνεται στο γράφημα.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

Below Post Ad