Type Here to Get Search Results !

«Έκρηξη» οργής από πολίτες κατά κυβέρνησης και ΜΜΕ: «Πήρατε 20 εκατ. ευρώ»


Πολλά περιστατικά οργής είδαμε χθες από τους πολίτες που δεν έβλεπαν πυροσβέστες αλλά έβλεπαν υπερβολική δύναμη της αστυνομίας να τους διώχνει και να μην συμμετέχει στην κατάσβεση με τους εθελοντές. 

Την απουσία πυροσβεστικών δυνάμεων, κατήγγειλε ο αντιπρόεδρος της κοινότητας Αφιδνών στην κάμερα του Open.

«Τρεις ώρες δεν υπάρχει ούτε ένα πυροσβεστικό εδώ πέρα. Παρακαλάμε. Μας έρχεται η φωτιά με πολύ μεγάλη δυναμική. Παλεύουν μόνο κάποια κλιμάκια και οι εθελοντές. Κανείς άλλος!

Μας έχουν φέρει 1.000 αστυνομικούς που δεν κάνουν τίποτα! Εγώ πυροσβέστες θέλω, να σώσω το χωριό. Ο,τι σώζεται!», είπε μεταξύ άλλων

Στην Ηλεία, οι πολίτες έξαλλοι ζητούν από τον πρωθυπουργό να στείλει ελικόπτερα.«Είναι τραγική κατάσταση. Η κατάσταση αφέθηκε από χθες. Δεν έδωσαν καμία σημασία γιατί ασχολούνταν με την Βαρυμπόμπη, κανείς δεν ασχολήθηκε μαζί μας. Η κατάσταση ήταν ανεξέλεγκτη, δεν υπήρχαν πυροσβεστικά, δεν υπήρχε τίποτα. Μέχρι τις 20.30 της Τρίτης δεν είχε εμφανιστεί ούτε ο περιφερειάρχης, ούτε κανένας. Καιγόμασταν από πάνω μέχρι κάτω. Απλώς πρόλαβαν και εκκένωσαν. 

Έκαψαν μέχρι και τις βάρκες στη θάλασσα. Το σπίτι μας το σώσαμε τελευταία στιγμή και αυτό γιατί σταμάτησε ο αέρας. Η πυροσβεστική εμφανίστηκε μετά τις 20.30. Ήρθαν πυροσβεστικά από τη Λαμία χωρίς καν να γνωρίζουν τους δρόμους. Αυτή τη στιγμή είμαστε στη θάλασσα. Δε ξέρουμε τι γίνεται, τα έχουμε παρατήσει όλα. Είμαστε κάτω στο λιμάνι» σημείωσε και επισήμανε δεν γνωρίζει πού θα διανυκτερεύσουν.


Ανάλογες δηλώσεις έκανε και η Αγγελική Ευσταθίου, κάτοικος στις Ροβιές. «Πρόκειται για ολοκαύτωμα. Μέχρι που φύγαμε από εκεί δεν υπήρχε κανένα αεροπλάνο. Έφυγα οδικώς πριν κλείσει ο δρόμος. Υπήρχε τρόπος να σωθούν οι περιουσίες μας. Ερχόταν η φωτιά από τη Λίμνη προς τις Ροδιές και δεν υπήρχε ένα εναέριο μέσο. Δε ξέρω τι υποστηρίζουν οι μεγάλοι. Μόνο η Αθήνα είναι; Οι υπόλοιποι τι κάνουμε; Γιατί να πετάμε τα λεφτά μας αριστερά και δεξιά; Θέλουν να βάλουν και σε εμάς ανεμογεννήτριες;» διερωτήθηκε.

Άλλος κάτοικος ανέφερε ότι έσωσε μόνος του το σπίτι του, καθώς δεν υπήρχαν πυροσβεστικές δυνάμεις. «Μας έδιωξαν άρον άρον. Οι πρώτοι που έφυγαν ήταν οι πυροσβέστες. Μποτιλιάραν τον δρόμο, δεν μπορούσαμε να φύγουμε. Τους έκραζε ο δρόμος. Το σπίτι μου δεν έπαθε ζημιά αλλά όλα γύρω είναι καμένα. Καήκαν ελαιώνες, από ζούσε ο κόσμος. Αν δεν γύρναγα θα καιγόταν το σπίτι μου. Δεν υπάρχει ούτε νερό, με εμφιαλωμένα μπουκάλια έσβησα τη φωτιά».

«Μας κοροϊδεύουν οι αλήτες, δεν υπάρχει ούτε ένα αεροπλάνο. Δεν έχουμε δει ένα πυροσβεστικό. Κατεβαίνω στην παραλία. Πού να πάω; Εδώ δεν μπορούμε να ζήσουμε μία μικρή εστία. Φοβάμαι για τη ζωή μου. Η Ελλάδα είναι μόνο η Αθήνα» ανέφερε από την πλευρά της άλλη κάτοικος.

Αίσθηση προκάλεσε η παρέμβαση κατοίκου στις Ροδιές ζωντανά στην ΕΡΤ, καθώς έβρισε χυδαία τον Κυριάκο Μητσοτάκη. «Πήραν από εδώ τα πυροσβεστικά και τα πήγαν στην Αθήνα. Δεν υπήρχε τίποτα. Δεν έσωσαν ούτε τη Βαρυμπόμπη, ούτε εμάς. Είναι διπλά ανίκανοι» σημείωσε μεταξύ άλλων, λίγο πριν κλιμακώσει την επίθεσή του προς τον πρωθυπουργό με υβριστικές εκφράσεις.


Οργή επικράτησε και μεταξύ των κατοίκων στον οικισμό Καυκανιά κοντά στην Αρχαία Ολυμπία όπου μαίνονται οι φλόγες. Κάτοικοι καταγγέλλουν την ανυπαρξία του κρατικού μηχανισμού και των πυροσβεστικών δυνάμεων.

Όπως καταγράφεται στην κάμερα του Open μία γυναίκα στον οικισμό της Καυκανιάς φωνάζει ότι στο χωριό βρίσκεται μόνο ένας πυροσβέστης ο οποίος παλεύει με τους κατοίκους: «Έχουν αφήσει το όχημα εδώ χωρίς οδηγό μόνο με ένα παιδάκι! Μόνο του το παιδάκι με μας τους κατοίκους! Πού είναι; Δεν μας βοήθησαν».


«Οι κάτοικοι έσβησαν τη φωτιά» αναφέρει η ίδια απεγνωσμένη ενώ άλλος κάτοικος ακούγεται να λέει προς την κάμερα ότι δεν εμφανίστηκαν εναέρια μέσα, παρά μόνο στην αρχή της φωτιάς.

Οργισμένος ήταν και ένας άλλος κάτοικος ο οποίος με δηλώσεις του στο Open ανέφερε: «Αν δεν μέναμε δε θα υπήρχε τίποτα όρθιο. Φταίνε αυτοί που συντονίζουν την κατάσταση, όχι οι πυροσβέστες».

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

Below Post Ad