Type Here to Get Search Results !

Οι ανεξάρτητες φωνές είναι και σωστές φωνές;


Το «κίνημα» κατά της μάσκας, επωάστηκε στον «πολλαπλασιαστή» των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και πλέον βρήκε τον δρόμο προς τις κεντρικές πλατείες Αθήνας και Θεσσαλονίκης αλλά και της υπόλοιπης χώρας. 

Παρόμοιες κινητοποιήσεις, με κοινά κατά βάση συνθήματα και θεωρίες όπως και στην Ελλάδα, έχουν γίνει το τελευταίο διάστημα στη Γερμανία, στην Ισπανία, ακόμη και στην Ιταλία.

Σε πολλές χώρες η αμφισβήτηση της COVID-19 πηγάζει από μια βαθιά ριζωμένη δυσπιστία απέναντι σε κυβερνήσεις, έναν εθνικιστικό «εξαιρετισμό» και έναν διαδεδομένο αντικρατισμό. 

Τρεις βασικές ομάδες συστήνει το σύνολο των διαφόρων αρνητών όσον αφορά τη στάση τους απέναντι στα αναγκαία μέτρα περιορισμού για λόγους πρόληψης:

Στους συμμορφούμενους: Ρεαλιστές, ανήσυχοι, στοχαστικοί, αποθησαυριστές, καινοτόμοι, υποστηριστικοί, αλτρουιστές, πολεμιστές και βετεράνοι.

Στους μη συμμορφούμενους και ανυπάκουους: Αρνητές, οι οποίοι είναι άσχετοι με τα ιατρικά θέματα αλλά καθίστανται εντέλει βλαβεροί για τους όσους μπορούν να χειραγωγήσουν, δείχνουν δε ανίκητοι και επαναστάτες στα διάφορα social media.

Στους εν μέρει συμμορφούμενους: στους μεταδότες, όπου εκεί υπάρχουν και οι επικριτικοί αλλά και οι εκμεταλλευτές.

Αν και ο όχλος που εκφράζεται στο Facebook και στο Twitter κατά των εμβολίων δεν είναι εύκολο να οργανωθεί και να καθοδηγηθεί κεντρικά, το τελευταίο διάστημα έχουν αναδειχθεί συγκεκριμένοι χρήστες που επιχειρούν να ηγηθούν του κινήματος. 

Μεταξύ αυτών και o καρδιολόγος Φαίδων Βόβολης που συγκαταλέγεται στους διοργανωτές της διαδήλωσης της 14ης Ιουλίου στο Σύνταγμα, ο δικηγόρος Νίκος Αντωνιάδης που έστελνε εξώδικα σε κλινικές COVID απαιτώντας να αποσωληνωθούν ασθενείς (!) και πρόσφατα κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά 4.311 σελίδων κατά της κυβέρνησης και της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, ο μουσικός Γρηγόρης Πετράκος που είχε γίνει γνωστός από τηλεοπτικό ριάλιτι και επανήλθε στην επικαιρότητα λόγω των δημοφιλών αναρτήσεών του κατά των περιοριστικών μέτρων και των εμβολίων.

Είναι προφανές ότι οι συγκεκριμένοι επιχειρούν να κεφαλαιοποιήσουν πολιτικά το αντιεμβολιαστικό κίνημα.

Στόχος οι διστακτικοί


Οι πλέον εξωφρενικές θεωρίες (ότι τάχα στα εμβόλια περιλαμβάνεται εμφύτευμα-τσιπάκι για την παρακολούθηση των πολιτών ή ότι είναι ένα προπέτασμα καπνού για να καλυφθούν οι δήθεν επιπτώσεις του 5G δικτύου) υιοθετήθηκαν από ελάχιστους και μάλλον γραφικούς. 

Η ουσιαστική ζημιά όμως στην εμβολιαστική καμπάνια γίνεται από αναρτήσεις που έχουν επιστημονικοφανές υπόβαθρο και κάνουν λόγο για «πειραματικά», «αδοκίμαστα», επικίνδυνα και αναποτελεσματικά σκευάσματα. 

Οι παντελώς αστήρικτες φήμες, για παράδειγμα, ότι τα mRNA εμβόλια προκαλούν αλλοιώσεις στο DNA ή ότι επηρεάζουν τη γονιμότητα έχουν αποδειχθεί σαφώς πιο επικίνδυνες για τη δημόσια υγεία, καθώς επηρεάζουν αρνητικά αρκετούς διστακτικούς συμπολίτες μας.

Εντονη κινητικότητα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχουν και αρκετοί (αυτοαποκαλούμενοι) ειδικοί, ιατροί και υγειονομικοί, οι οποίοι, όπως είναι προφανές, επηρεάζουν ιδιαίτερα το ευρύ κοινό μιλώντας δημοσίως κατά των εμβολίων. Ορισμένοι εξ αυτών διατηρούν κανάλια στο YouTube απ’ όπου διασπείρουν την προπαγάνδα τους, προχωρώντας ακόμη και σε επικίνδυνες συστάσεις για την αντιμετώπιση της COVID με φυτικά σκευάσματα ή μη εγκεκριμένα για τη νόσο φάρμακα.

Ας δούμε κάποιους από αυτούς που μετουσίωσαν σε κόμμα την αποδοχή όσων έλεγαν στα διάφορα ερασιτεχνκά βίντεο που αναρτούσαν στα social media.
  • Δημ. Αντωνίου, Ιατρός και Πρόεδρος της "Ελπίδας Πολιτεία"
  • Φαίδων Βόβολης - Επικεφαλής του νέου πολιτικού κόμματος "Ελεύθεροι ξανά"
  • Γιώργος Τράγκας - Επικεφαλής "Ελεύθεροι Άνθρωποι"
  • Γρηγόρης Πετράκος – Εκπρόσωπος στο κόμμα του Γ. Τράγκα
  • Θανάσης Κολυβάς - Επικεφαλής στο κόμμα Τ.ΟΛ.ΜΑ
  • Παναγιώτης Δαβίλλας - Β΄ αντιπρόεδρος στο νεοσυσταθέν πολιτικό κίνημα ΤΟΛΜΑ
  • και πολλοί άλλοι που περιμένουν την "κατάλληλη στιγμή".

Αυτές οι "ανεξάρτητες" φωνές είναι όμως και σωστές φωνές;
Πόσο μπερδεύουν αυτές οι τόσο διαφορετικές απόψεις τον κόσμο;
Ποια είναι η δική τους πρόταση για να αντιμετωπιστεί αυτή η παγκόσμια υγιονομική κρίση και πόσο στέκει απέναντι στην επιστημονική κοινότητα αυτή η πρόταση; 
Γιατί δημιούργησαν τόσα κόμματα;
ΠΟΙΟΣ ΤΟΥΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ;
Ποιες είναι οι θέσεις τους για όλα τα άλλα θέματα της Πατρίδας μας;
Αφου έχουν ίδια αφετηρία γιατί δεν ενώνονται αλλά αλληλοβρίζονται;

Η Ευρώπη σίγουρα χρειάζεται την κοινωνική δημοκρατία! 
Πώς μπορούμε να κάνουμε πράξη τα ευρωπαϊκά μας ιδανικά για την ελευθερία, την ειρήνη και τη δημοκρατία ξεπερνώντας τις όποιες εσωτερικές ή εξωτερικές αντιστάσεις; 
Πώς μπορούμε να συμβάλουμε ώστε η Κοινωνική Δημοκρατία να αποκτήσει ισχυρή θέση στην Ευρώπη;

Αυτά, σίγουρα είναι θέματα που θα πρέπει να απαντηθούν από όλους όσοι συμμετέχουν ενεργά ή θέλουν να ενταχθούν στο μέλλον στον δημόσιο διάλογο.  
Όμως είναι άλλο αυτό και άλλο αυτό που θα ξαναρωτήσω...

Οι ανεξάρτητες φωνές είναι και σωστές φωνές;

Και πόσο μπερδεύουν αυτές οι φωνές τον κόσμο αλλά κυρίως, γιατί τον μπερδεύουν απομακρύνοντας τον από τον εμβολιασμό που όπως λένε οι γιατροί παγκοσμίως είναι η ασπίδα μας απέναντι στην υγειονομική κρίση που μας τυρρανά ήδη δυο χρόνια τώρα; 
Για μια θέση στην Βουλή;
Tags

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

Below Post Ad